A solnhofeni kő

flash tartalom
Solnhofeni kő akció 7-12 mm-es vastagságban 3 490 Ft/m2-es áron! Vastagsága miatt járólapként is alkalmazható. Solnhofeni kő akció 5-7 mm-es vastagságban 2 590 Ft/m2-es áron! Ideális, költségkímélő megoldás családi házak lábazataihoz, kerítésekhez. Beltéri díszburkolatként is közkedvelt, ideális megoldás. Komplett lábazati hőszigetelő-rendszer vásárlása esetén további 10% extra akció solnhofeni terméskő árából!

Burkolása

Burkolási tanácsok

 

Általános burkolási tanácsok:


A burkolólapok tiszták, pormentesek, a burkolandó felület szilárd, tiszta, száraz és repedésmentes legyen. Fel- vagy beszivárgó nedvesség ellen az alapot a burkolás előtt szigetelni kell. Csak a teljes felületen lerakott és kiszáradt burkolat fugázható.

Az ajánlott fuga szélessége minimum 2mm. A fuga anyaga készülhet cement és finom, mosott homok 1:2 arányú keverékéből, illetve a kereskedelemben kapható fugázó anyagokból. A felesleges fugaanyagot tiszta vízzel azonnal távolítsuk el. Ha köveket burkolás előtt impregnáljuk, akkor azokat később könnyebb tisztítani. A fugázás fugázó pisztollyal javasolt. Nagy felületeknél készítsünk diletációs fugát és vegyük figyelembe az épület diletációs fugáit is. Ne burkoljunk, ha a környezet, illetve a kő hőmérséklete +5 °C alatt van.

 

 

Burkolás ragasztással:

Csak azonos vastagságú burkolólapokat használjunk fel. Csak olyan ragasztót használjunk, amely márványhoz is jó. A ragasztó állagának krémesnek, az alapnak megfelelő simának kell lenni.

Fogas simító lapáttal alakítsuk ki a megfelelő vastagságot. Falburkolásnál a fogazat iránya függőleges legyen.

A kőlapok hátoldalára vékony ragasztóréteget hordjunk fel, és így helyezzük a ragasztó ágyazatba.